Genel Kurallar & Bildiri Gönderme Koşulları
- Sempozyumda, sadece Sözel Bildiri kategorisi mevcuttur. Sadece sözel bildiriler kabul edilecektir.
- Bildiriler kongre web sayfasından online olarak gönderilecektir. Sistemden bağımsız olarak e-posta veya posta yoluyla gönderilen bildiriler kabul edilmeyecektir. Bildirilerin elektronik bildiri sistemine 15 Nisan 2023 tarihine kadar yüklenmesi gerekmektedir.
- Bildiri özetini sisteme yükleyen kişi ile kongreye katılacak sorumlu yazarın farklı olması durumunda, sorumlu yazar “Sunucu Yazar” olarak işaretlenmelidir. Bildiri yüklerken sorumlu (sunucu) yazarın iletişim bilgilerinin yazılması zorunludur.
- Bildiriler daha önce hiçbir yerde basılmamış ve sunulmamış olmalıdır.
- Bildirilerin kabul edilebilmesi için sunumu yapacak yazarın kongre kayıt işlemini 5 Mayıs 2023 öncesinde tamamlamış ve ücretini yatırmış olması gerekmektedir. Kongreye kayıt yapmayan bildiri sahipleri çalışmalarını kongrede sunamayacaklardır.
- Bildiri özet metni kabul olduğu halde kongrede sunumu yapılmayan bildiriler kongre bildiri kitabında yayınlanmayacaktır.
Bildiri Özeti Hazırlanması ve Yazım Kuralları
- Özetler Türkçe, İngilizce veya Ruşça olarak ve yazım kurallarına özen gösterilerek hazırlanmalıdır. Derginin yazım kuralları gereği özeti ingilizce olanlar dergide basılabilecektir. sunumlar türkçe rusca veya ingilizce olarak yapılacaktır
- Bildiri özeti, başlık yazarlar ve kurum isimleri hariç toplam 300 kelimeyi geçmemelidir.
- Yazar isimlerinde akademik unvan kullanılmamalıdır.
- Yazarların çalıştıkları kurumların ad ve adresleri açıkça belirtilmelidir
- Metin içinde kimyasal simge ve uluslararası birimler dışında, kısaltma kullanılacak ise metinde ilk geçtiği yerde tam açılımı yazılıp ardından parantez açılarak daha sonra kullanılacak olan kısaltılmış hali yazılmalıdır
- Özetin Konusu: Özetin kongre web sitesinde ana konularının listelendiği “Konular” sayfasındaki ana başlıklardan hangisine ait olduğu belirtilmelidir. Bu hem hakemlere yönlendirme hem de bildirinin hangi oturumda yer alacağına karar verilmesi açısından önemlidir.
- Başlık: Başlık çalışmanın içeriğini açıklar tarzda olmalıdır. Bildiri başlığında özel bir anlam ifade eden kelimeler dışındaki tüm sözcüklerin sadece ilk harfi büyük, diğer harfleri küçük yazılmalıdır.
- Özet Metni aşağıda belirtilen bölümleri içermelidir, tablo ve şekil içermemelidir.
- Amaç (Objectives): Çalışmanın neden yapıldığı açık ve net bir şekilde belirtilmelidir.
- Gereç ve Yöntem (Methods): Kullanılan yöntem ve/veya modeller amacı gerçekleştirmeye uygun olmalıdır. Çalışmaya alınan denek türü ve sayısı mutlaka belirtilmelidir.
- Bulgular (Results): Önemli bulgular istatistik sonuçlarıyla birlikte belirtilmelidir.
- Sonuç (Conclusion): Çalışmanın bulgularına göre varılan sonuçlar belirtilmelidir.
- Varsa çalışmayı destekleyen kurum/kuruluşlar destek kodu ile birlikte sonuç bölümünün sonunda belirtilebilir. Destek metni 300 kelimelik özet metni sınırına dahildir.
- Anahtar sözcükler (Keywords): En az 3, çok 5 adet anahtar sözcük belirlenmelidir.